Tokyo (Minato) – dag 7

Geplaatst op zondag 13 september 2015 door Marcel
Posted from Minato-ku, Tōkyō-to, Japan.

Weinig zon vandaag, wel lekkere temperatuur! We hebben een aantal Japanse tuinen bezocht. Eerst naar de Shinjuku Gyoen tuin en toen naar de Koishikawa Korakuen tuin.

Jan-Hein, we hebben de iTranslate app gedownload. Het lijkt erop dat dat echt goed werkt, je spreekt het Nederlands in en er komt Japans gebrabbel uit. Of het goed is weten we nog niet, vandaag hebben we het in ieder geval niet nodig gehad. Maar we gaan hem sowieso gebruiken, ik zal Bart in aktie met de app filmen en hier op het blog zetten! Bedankt voor de tips in ieder geval! 🙂

We hadden ons verheugd op een praal van kleuren en bloemen, helaas zitten we blijkbaar in het verkeerde seizoen 🙂 Je ziet nog wel iets qua kleur, maar het schijnt hier in de lente en voorzomer echt fantastisch mooi te zijn. Japanse Floriade! Helaas voor ons…

Fanta met druivensmaak, was best goed te drinken ijskoud. Was trouwens weer een benauwde dag vandaag hoor, hoe raar het misschien klinkt zitten we best wel te springen om naar Dubai te gaan. Daar is het dan wel warmer maar de droge woestijnlucht maakt het aangenamer dan de vochtige lucht hier. Hier ben je de hele dag klam en plakkerig.

Hier horen normaliter duizende rozen te staan, dit gedeelte noemen ze de Franse rozentuin. Wij hebben er niet meer dan een handvol gespot zoals je op de foto kunt zien 🙂

De ingang naar Koishikawa.

Dit schijnen de bekende rose bloesembomen van Koishikawa te zijn. Die foto heeft iedereen wel eens ergens langs zien komen in een blad of op tv, als je niet weet welke ik precies bedoel klik dan HIER. Helaas, weinig bloesem in september! 🙁

Nu heb ik tig foto’s gemaakt van de tuinen, maar het is allemaal nogal “groenig”, dus zal er niet teveel plaatsen hier. Denk dat Rob de Tuinman er wel van zou genieten!

Maar goed, ‘s- middags gaan we naar Ueno Park. Hier gaan de Japanners heen als ze zich vervelen op zondag, en blijkbaar was het vandaag een hele saaie dag voor ze want man man man wat was het daar vreselijk druk. De straten zijn gevuld met mensen, op elke hoek van het park staan er straatartiesten optredens te geven en het is 1 grote zoem van het Japanse geouwehoer. Daarnaast stinkt het naar eten, complete families zitten op de straat of op het gras te picknicken met kooksetjes en weet ik veel allemaal.

Inmiddels is het 14:30 uur, even weg uit de drukte. We lopen het centrum in van Akihabara, we spotten een TGIF! Even een “normale” lunch weer 🙂 Japans komt inmiddels onze oren uit, de stoelgang wordt er ook niet echt beter op van het Japanse eten…

We stappen de taxi in en gaan naar de wijk Ginza, daar zit de Sony Showroom.

Het nut hiervan begrijpen wij ook niet…

Binnen kun je onder andere spelen op de PS4. Je kan ze hier ook kopen, zijn omgerekend € 300,00. Scheelt iets van € 60,00 á € 70,00 met Nederland. Dus valt allemaal wel mee…

Op de foto kan je het niet goed zien, maar dit is een 75″ 4K televisie. Vanaf nu is dit de benchmark, deze wil ik ook! 🙂 Prijs 円 1.000.000,000 (€ 7.300,00). 65″ is voor amateurs! 😀

De oplettende lezer of lezeren zal deze naam ongetwijfeld herkennen. BLT Steak, hier hebben we de afgelopen jaren Miami en New York redelijk vaak gesmikkeld. Van de week liepen we op straat en zagen ineens dat er hier ook een BLT zit, dus we konden het niet laten om even in onze oude gewoonte terug te vallen.

Gamba’s! 🙂

En Angus! 🙂

En een lekker toetje natuurlijk, cheese cake om precies te zijn.

Al met al geen hele spannende dag geweest hier. Hoop gelopen in de tuinen, lekker gesmikkeld en ons niet te druk gemaakt. Morgen gaan we terug naar Ginza. Schijnen daar tig winkels te zitten, hopelijk ook met elektronica wat wij leuk vinden 🙂 En dan naderen we alweer het einde van Japan, woensdag vliegen we naar Dubai!

Wij gaan nu slapen, tot morgen allemaal.


14 Reacties op “Tokyo (Minato) – dag 7”

 1. Danny says:

  Leuke tv neem er maar eentje mee?. De normale maaltijd was zeker een welkome afwisseling. Woensdag alweer naar dubai. De tijd vliegt…..

 2. Tamara says:

  Hey!
  Mooie tuinen maar ik geloof dat het met bloemen het meer aanspreekt!
  Rare opmerking: het stonk naar eten in het park…haha. Jullie houden toch van eten!
  Dat is later wel weer goed gekomen!
  Aftellen voor Dubai…

 3. Maurice says:

  En smaakte de BLT net zo lekker ? En ben je fan Rob de tuinman ofzo ? Ik verwacht nog steeds foto’s van je dat weet je !! Pad

 4. Marc Houtsma says:

  Waar is die tuinverlichting?
  Enorme potentie!
  Japan is al een afzetland voor ons, maar omzetten blijven achter.
  Succes, mannuuhhhhh

 5. Manon says:

  Jammer dat er weinig in bloei staat maar ach ook zo kun je zien dat het mooi aangelegde tuinen zijn. Lekker weer even oud en vertrouwd gamba’s en een angus, begrijp dat jullie dat spleetogenvoedsel nu wel een beetje zat worden.. Nou nog 2 dagen en dan Dubai!

  Veel plezier in de electronica zaken vandaag , tenminste als die er zijn!

 6. Erika says:

  Mmmmm, die Gamba’s… Dat zag er weer heerlijk uit!
  Bijna alweer naar Dubai, wat gaat dat snel zeg! Geniet nog even van de laatste dagen Tokyo en dan lekker relaxen!

 7. Emmy Molhoek says:

  Jammer dat de tuinen niet in bloei staan. Eerste dagen regen, daarna benauwd en vochtig en dan ook nog de tuinen niet in bloei. Verkeerde seizoen.
  Ik sta versteld van de hoeveelheid elektronica winkels, voor jullie als deskundigen een geschenk. Het eten ziet er wel elke keer heel aantrekkelijk uit, maar ik kan me voorstellen dat een hamburger een heerlijke afwisseling is. Wat een bijzonder land.
  Veel plezier morgen.

 8. Jessica says:

  Mooi die Japanse tuinen maar met al dat groen een beetje saai. Al geloof ik meteen dat het prachtig is als alles in bloei staat!

  Heerlijk weer ouderwets die gamba’s!! Water loopt me in de mond!

  Wat een huge tv!! Ja tuurlijk Marcel die moet jij hebben:)

  Enjoy Japan nog mannen en bijna naar Dubai

 9. Wilma says:

  Wat een groene foto’s, jammer , in het voorjaar zal het prachtig zijn.
  Het eten zag er weer ouderwets lekker uit.
  Volgens mij zijn jullie blij als jullie in dubai zijn, ik kan me er iets bij voorstellen.
  Voor morgen een gezellige winkel dag.

 10. Bram says:

  Mie,

  Hoe wist u dat u zich in de tuin bevond? Of hingen daar ook “garden” bordjes?!

 11. Den-man says:

  Mooi allemaal hoor en idd jmr van de weinige bloemen. Die auto was toch een project voor het automatisch laten rijden van auto’s door magnetisme?

  Eten bij BLT ziet er weer zo vertrouwd en vooral lekkah uit!

  Nog paar daagies uitzingen en dan hoppa naar Dubai!!

 12. Ben & Loes says:

  Jammer dat de tuinen weinig kleur hadden wel mooie foto’s
  en het eten was weer geweldig slaap lekker mannen

 13. Marieke says:

  Veel tuinen en lekker eten, wat wilt een mens nog meer;-)

  Nog even en dan op naar Dubai!!

  Shop ze morgen! hopelijk met tassen vol terug naar het hotel.

 14. Marie-José en Hans says:

  Lekker struinen door de groene tuinen?, maar gelukkig droog! Veel lopen des te lekkerder smaakt het eten, toch. Terwijl wij jullie dit bericht sturen, hebben we op het nieuws vernomen dat de grootste actieve vulkaan in Japan is uitgebarsten, alles goed daar?????

You must be logged in to post a comment.