Tokyo (Minato) – dag 6

Geplaatst op zaterdag 12 september 2015 door Marcel

Vandaag was het weer heerlijk zonnig Ên ook weer super benauwd 🙂 Aangezien we gisteren voor een dichte deur stonden bij het Keizerlijk paleis zijn we vandaag als eerste weer daarheen gegaan.

Het was lekker rustig op het terrein, we konden lekker doorlopen en weinig mensen voor de lens van de camera! Hier mag je dus wel foto’s maken 🙂

Hieronder een bewakershuis uit 1912, hier zaten samoerai wacht te houden voor indringers op het Keizerlijk terrein.

De tuinen zijn prachtig onderhouden, je mag overal lopen en dus ook foto’s maken. Toegang tot het terrein is gratis

Dit is het theehuis van de Keizer geweest, hier werd elke middag met de gehele hofhouding ‘s middags thee gedronken en vechtvoorstellingen gegeven door de samoerai.

Het terrein is echt onnoemelijk groot! Wij hebben 3 uur rondgelopen en waren eigenlijk nog niet klaar, wel bijna hoor, maar de zinderende hitte heeft ons vroegtijdig doen stoppen. Vandaag was het 30 graden, luchtvochtigheid van 90%. Gewoon stilstaan begin je al van te zweten. Errug vies…

Hier sliepen de samourai, in onderstaande gebouw zaten 100 man die 24/7 paraat stonden. Hier werd gegeten, geslapen en de gehele dag door geoefend met vechten.

Rond 13:30 uur waren we er klaar mee, we zijn naar een Ierse pub gegaan voor wat koude kledders en wat te snacken.

Errug lekker, een gehaktbal gevuld met kaas en een omelet met rijst gevuld 🙂 Niet echt Japans, maar na 7 dagen heb je wel eens zin in wat anders.

Na de lunch hebben we de taxi naar de Senso-Ji tempel gepakt. De bekendste tempel van Japan, 1400 jaar oud.

Dit is hem nog niet hoor, dit is enkel de ingang. Onder de lampion doorlopen brengt geluk!

Ja, we zijn niet de enige die erheen zijn gegaan vandaag… 🙂

Evers, Martin, (mochten jullie dit lezen) jullie wilden een zwaard? Ik heb ze meegenomen voor jullie! We rekenen thuis wel af 😉

Dit is hem dan wel, de Senso-ji tempel!

Voor de tempel staat een grote vuurkorf of iets dergelijk, stond er 10 seconden bij, meuren zeg… Ik haat vuurkorven! Mocht je mij ooit uitnodigen en je hebt een vuurkorf, van mij hoeven die stinkdingen niet aan!

Tis echt 1 groot lampionnenfeest hier.

De tempel was echt mooi, we hadden nu echt het idee dat we in Japan waren. Klinkt misschien raar, maar Tokyo is echt een hypermoderne stad. Je ziet weinig tot geen oude tempels in de stad zelf. Dit was echt de eerste tempel die we gezien hebben hier dat je aan Japan moet denken of uit scenes uit films waar je dit wel eens in gezien hebt.

Eenmaal de drukte weer uit zagen we een Burger King, die zijn hier dun bezaaid kan ik je vertellen. Tot nu toe hebben we er 2 gezien, inclusief deze.

Hier is tie dan, de burger helemaal zwart gemaakt met inktvisinkt. Waarom hebben ze dat gedaan? Geen idee, gewoon omdat het kan denk ik 🙂 En nee, we hebben hem niet genomen, echt smakelijk ziet tie er niet uit.

Terug naar het hotel! Het is inmiddels al donker, even omkleden en de stad in op zoek naar een restaurant.

Morgen gaan we zelf autorijden, deze gaan we morgen wel eventjes ophalen 😉

We gaan naar binnen bij restaurant ‘Buku Buku’, werkelijk niets over te vinden op Google en/of TripAdvisor. Officieel bestaat dit restaurant niet, we denken dat het een witwas operatie is van de Yakuza 🙂

Eenmaal binnen spreekt niemand Engels. Maar dan ook echt niemand, de ober legt een menukaart bij ons neer en slingert er een hele riedel achteraan. Waarschijnlijk was hij de special van de dag aan het uitleggen of wat er buiten de kaart om nog meer is. Ondanks meerdere pogingen hem te onderbreken dat we er geen snars van begrijpen ratelt hij maar door.

We proberen uit te leggen dat we iets van garnalen willen en daarna steak. Shrimps! Shrimps? Shrimps! Shrimps?

Eindelijk schijnt hij het te begrijpen. Hij zet een amuse neer, deze is echt lekker dus we krijgen er toch wel wat vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Tis lekker druk binnen.

Eindelijk komt er iets. Geen idee wat voor bereiding dit precies is, blijkbaar hebben ze de gamba’s door een heel licht beslagje gehaald en in z’n geheel gefrituurd. We vragen aan de ober met handen en voeten hoe we dit precies moeten eten. Moeten we dit nog pellen? of bijten we alleen de onderste helft eraf? De ober snapt er geen zak van wat we zeggen, op een gegeven moment pakt hij een gamba op en douwt hem in 1 x in zijn mond. Okee, we begrijpen het nu, je moet ze dus blijkbaar in z’n geheel opeten op deze manier.

Wie is hier nou de snackbar, gij of ik!

Na de gamba’s kregen we inderdaad steak. Zo zie je maar, toch gekregen wat we wilden zonder een begrijpend woord gewisseld te hebben met de ober 🙂

We zijn hier nu 7 dagen, het begint nu wel enigszins te vervelen dat je bijna nergens begrepen wordt of een normale vraag kan stellen aan iemand. Je kan niemand wat vragen, ook niet in hotels, want ze snappen je gewoon echt niet. Zelfs de jongere generatie hier spreekt ook geen woord Engels. De taxichauffeurs hier zijn nog het domst van allemaal, die kunnen geen enkel adres vinden zonder de TomTom aan te zetten, en zelfs dan rijden ze nog fout of mega-om! Wat ze wel allemaal heel leuk vinden zijn poppen, computerspelletjes en sextekenfilms, met deze zaken gooien ze je echt dood hier in alle winkels en op straat.

Van zo’n modern en geavanceerd land hadden wij iets meer verwacht om eerlijk te zijn…

Maar goed, wij vermaken ons nog wel hier hoor. Nog zat mooie dingen te zien hier en die Japanners moet je gewoon niet al teveel op letten of aandacht aan besteden 🙂

Fijne zaterdag allemaal, tot morgen maar weer!


13 Reacties op “Tokyo (Minato) – dag 6”

 1. Jan-Hein says:

  Heren, net zoals in Topgear willen wij jullie graag een doe opdracht voor morgen geven. De opdracht luid doe alles met de app itranslate voice.

  We zijn benieuwd naar jullie bevindingen

 2. Danny says:

  Lekker dat het gelukkig mooi weer is al is het benauwd. Heerlijk een mooie bruine guinness en een beetje ierland in japan. Wel vreemd dat geen mens daar engels praat dat had ik toch wel verwacht. Drink er nog een en ben benieuwd wat voor een moois we morgen weer zien.

 3. Jan-Hein says:

  met de app waygo zou je ook de menu kaart kunnen lezen werkt ook met de foto die gemaakt is

 4. JeeBee says:

  Aan cultuur vandaag geen gebrek wel jammer dat het zo vies warm weer is. Misschien als jullie buiten Tokio komen is er wat meer variatie en spreken ze daar wat meer engels. Maat wat ik wel zie is dat wat jullie ook bestellen het er goed uit ziet en ook nog lekker smaakt. Kan niet wachten op de nieuw post.

 5. Wembam says:

  Ziet er allemaal weer wonderbaarlijk uit. Gekke jappanners. Geniet nou maar van al dat moois en doe maar net zoals in nederland ikke niete weet.

 6. Manon says:

  Kijk eens aan eindelijk en mooi weer en cultuur gesnoven! Wat een raar volk is het toch, je zou toch verwachten dat ze op zijn minst een beetje Engels spreken. Zou het advies van Jan-Hein maar gauw opvolgen en die app gaan gebruiken! Nou heren, veel plezier ik ga genieten van het Meidenweekend in Valkenburg!

 7. Debbie says:

  Ik denk dat iedereen die jullie blog leest, precies voelt wat jullie bedoelen. Ik loop persoonlijk niet erg warm voor Japan, waar ik dat op jullie andere reizen wel had.
  De keizerlijke tuin was prachtig, maar ik denk dat het met 90% vochtigheid toch ook een andere beleving heeft. Op naar het volgende moois!

 8. Jessica says:

  Wat een super mooie tempel!! Haha Marcel ben jij geen fan van een vuurkorf:)

  Eten ziet er weer prima uit. Jammer dat er geen Engels wordt gesproken. Je zou inderdaad meer verwachten van Japan! En is ook wat gezelliger als je aan het eten bent.

  Mannen, veel plezier morgen. Wij zitten met 11 meiden in Valkenburg, heel gezellig!!!

 9. Den-man says:

  Mooie kiekjes weer hoor. Tempel ziet er goed uit.
  Geniet er maar van en tot morgen.

 10. Wilma says:

  Wat een ellende die taal en dan zo n menukaart onder je neus. Heel wonderlijk dat jullie toch krijgen wat je wilt.
  Volgens mij heeft Jan-Hein wel een goed idee.
  Spannend wat morgen weer brengt. Veel plezier.

 11. Emmy Molhoek says:

  Dat er bijna geen Engels gesproken wordt, verwacht je inderdaad niet. Maar na een aantal dagen besef je wat een apart land Japan eigenlijk is. Geen foto’s, heel veel elektronica winkels. Tja heren maar jullie slaan je er goed doorheen, zelfs in de restaurants.
  Heel veel plezier en kijk uit met de huurauto.

 12. anneke says:

  Hallo mannen gelukkig droog weer hopen dat het zo blijft
  De menukaart is ook goed te lezen het is op goed geluk
  Maar het ziet er heerlijk uit ik kijk weer naar morgen ik kijk weer naar
  Morgen uit en nog veel plezier

 13. Ben & Loes says:

  Het teruggaan naar de tempel is de moeite waard geweest aan de foto’s
  te zien jammer van de warmte maar ja beter dan regen
  De tempel was ook leuk en druk en het eten weer top
  tot morgen maar weer

You must be logged in to post a comment.