Tokyo (Minato) – dag 3

Geplaatst op woensdag 9 september 2015 door Marcel

Dag 3 in Tokyo, dag 3 van de regen. Het blijft maar regenen, dikke druppels, de hele dag door. Het regent nu al een dikke 40 uur non-stop. Op de straten en wegen ligt er een paar cm water, als je loopt worden je voeten nat en door de harde wind werkt de paraplu ook niet echt meer. De tyfoon waar gisteren over gesproken werd heeft Tokyo blijkbaar enkel geschrampt, de grote storm is gelukkig uitgebleven.

We zijn vandaag naar Shibuya gegaan waar de bekende Shibuya Crossing is. Het drukste kruispunt ter wereld.

De taxi zette ons af vlak bij het centrum, laatste stukje lopen door de regen. We waren zeiknat, fantastisch om een dag te beginnen en te gaan lopen. Om te laten zien hoe hard het precies naar beneden kwam, onderstaande foto is geen waterval maar een regenwaterafvoer.

Je kan het niet zo heel goed zien op de foto’s, maar we staan hier in een laag water op de stoep van 2 cm.

Snel naar binnen! We hebben de (schijnbaar is het heel bekend maar ik kon het niet) Tokyu Food Show opgezocht. En ja, ik schrijf het goed, Tokyu en niet Tokyo. In de kelder van het Shibuya warenhuis is een food-only verdieping. Hier ligt werkelijk alles wat de Japanner naar binnen kan en wil werken. Ook hier is het verboden om foto’s te maken, ik heb werkelijk geen idee waarom!

Lekker hé? Wat het ook is!

Het zal ongetwijfeld allemaal vers zijn, maar het stinkt hier dat is niet normaal meer. Een mix van rotte vis, schoonmaakmiddel en de onderkant van een eierkoek!

Na een uurtje rondgelopen te hebben en de stank ook in onze kleren zit duiken we wederom een authentiek Japans restaurant in voor de lunch/ontbijt. Iets met varken, de kaart was geheel in het Japans en het woord ‘pork’ was het enige wat de meneer in de bediening begreep. Was trouwens wel lekker hoor 🙂

En dit is dus het bekende kruispunt, de Shibuya Crossing. Zoals je kunt zien aan de vele paraplu’tjes liegen we niet, het regent echt non-stop 🙂

Inmiddels zijn we doorweekt en er helemaal klaar mee. Tot aan je onderbroek nat, je sokken, je haar, echt alles. Het is pas 15:00 uur ‘s middags maar we gaan terug naar het hotel. Even droge kleren aan en naar de bar, een koude kledder want het is tenslotte ook vakantie!

Na een paar biertjes zijn we met de taxi naar een heel speciaal restaurant gegaan waar we weken geleden al voor hadden gereserveerd. Sushi Bar Yasuda. Bekend van o.a. Anthony Bourdain op Discovery. De taxi chauffeurs hier zijn niet al te slim, ze weten vaak niet waar een adres precies is en zetten je dan ergens af waarvan ze denken dat dat in buurt is. Zodoende ook vanavond, we worden afgezet in het midden van een woonwijk, en uiteraard was dat fout.

Na meerdere mensen te hebben aangesproken met handen en voeten taal, werden we een compleet andere richting opgestuurd als waar we waren afgezet. Zelfs als je de website op je telefoon laat zien waar het adres in het Japans opstaat weten ze niet, of ze willen het niet weten dat kan ook nog natuurlijk.

En kijk, we zijn natuurlijk niet gek hé. De straatnamen zijn allemaal in het Japans, daar kun je zelf echt helemaal niks van maken. Het lijkt nergens op dus je loop maar als een kip zonder kop in het rond, en ook nog eens in de regen.

Na een lange wandeltocht, redelijk doorweekt, hebben we het eindelijk gevonden…

De chef-kok heeft 25 jaar in New York gewoond en gewerkt, op dit moment bestaan het sushi-restaurant wat hij heeft groot gemaakt in New York nog steeds en staat tevens nog steeds te boek als beste sushi-restaurant in New York.

Een tikkeltje arrogant, dat wel, en hij hoort zichzelf wel heel graag praten, maar hij zet dan ook wel hemelse sushi voor je neer.

In het restaurant is er maar plek voor 8 mensen. Je zit rondom aan de counter, er staat geen muziek op en de chef-kok doet het praten. Foto’s maken mag! Maar je moet wel gedurende de zit aanhoren hoe goed hij wel niet is en dat er niemand is die hem ooit kan vervangen 🙂

De ruimte is niet groter dan 5 bij 5 meter, de muren zijn wit en er hangt felle verlichting. Strak tegen de muren aan staan er een aantal ‘minions’ die niets zeggen en alleen maar kijken of er drankjes leeg zijn die ze dan direct weer bijvullen. Lijkt me geen leuke meneer om voor te werken! Maar goed, we laten hem lekker ouwehoeren en werken zijn heerlijke sushi’s met groot genot weg.

Weer terug in het hotel drinken we nog wat aan de bar en gaan naar bed, volgens het weerbericht krijgen we morgen de gehele dag regen. Morgen gaan we naar een winkelstraat die hopelijk gedeeltelijk overdekt is, andere dingen kunnen we helaas niet doen. We willen nog naar het Keizerlijk paleis maar dat is een tour die een paar uur duurt en grotendeels buiten is, en met die regen is dat niet te doen. Aan de andere kant zijn nog lang zat hier in Tokyo, dus het komt heus wel goed.

Welterusten vanuit een regenachtig Japan.

Marcel & Bart


17 Reacties op “Tokyo (Minato) – dag 3”

 1. Soepie says:

  Jammer van de regen heren, maar het ziet er allemaal wel goed uit, of eigenlijk: Anders.
  Japanse biertjes nog een beetje te drinken? Ik zie dat jullie niet over heinekies drinken 😉

 2. anneke says:

  Hallo mannen wat een regen zeg ik vind dit echt jammer maar ja morgen
  Hoop ik dat het zonnetje aan de hemel staat
  Het eten ziet er lekker uit je kan daar ook lezen dat is ook
  Hele ervaring om mee te maken breng maar die kit kat mee
  Ik duim voor mooi weer .

 3. Danny & Sanne says:

  Konichiwa mannen Jezus wat een regen daar das zelfs voor Nederlanders niet meer normaal. Sanne roept dat de sushi er erg goed uit ziet en is een beetje jaloers?. Mag je trouwens in de bar van het hotel roken? Wel zo fijn als het regent. Hopelijk krijgen jullie nu beter weer. Dank voor wederom een leuk verhaal…………….al was het een beetje nat

 4. Den-man says:

  Balen hoor die regen, maar jullie hebbe iig een waterval gezien ;). Hopenlijk is het weer na morgen beterrrr.
  Trouwens zag ik het nu goed dat je in de hotelbar mag roken?

  De sushi ziet erg fijn uit toch gaaf dat jullie daar gegeten hebben!

  Een fijne nachtrust en bis morgen!

 5. Bram says:

  Echt heel erg klote van het weer, hopen dat het snel beter wordt.
  Tis

 6. Bram says:

  Kon om eoa reden niet meer typen of wissen.

  Tis een apart avontuur wel heel cool. Eten ziet er ook erg goed uit!

 7. Wilma says:

  Tjonge jonge over de regen zullen we het maar niet hebben. Bahbah
  Wat een sukkel die taxichauffeur, en jullie stappen dan gewoon uit in de regen, ook niet heel handig. Irritant manneke die chefkok lijkt me maar wel heel bijzonder om mee te maken.
  Voor nu weltrusten en voor morgen een ☀️ dag.

 8. Manon says:

  Jeetje wat is er veel regen gevallen en balen dat het morgen weer regent maar zo te zien zijn jullie creatief genoeg en hoeven jullie je niet te vervelen.

  Sushi’s zagen er verrukkelijk uit en ach zolang ze ook zo smaken laat die vent dan maar lullen…

  Één vraag heb ik wel, hoe rotte vis ruikt ja, schoonmaakmiddel ja maar de onderkant van een eierkoek? Maar dat zal wel aan mij liggen omdat ik ze nooit eet 😉

  Veel plezier in de hoop ik voor jullie overdekte winkelstraat vandaag!

 9. Marie-José en Hans says:

  Ondanks de regen laten jullie je niet kisten!! Alleen die taal, is toch niet te volgen, uiteindelijk komt het iedere keer weer goed. Kan ook niet anders met twee van die knappe koppies??

 10. Kim says:

  Wat een weer zeg bij jullie. Hopelijk wordt het snel beter. Wat een winkels daar zeg. Uit pure ellende moet je gewoon shoppen, bah bah. Ik zou het wel weten.

 11. Jessica says:

  Wowwww wat een leuke mannen op de foto!!

  Ach slechter weer kan bijna niet:) en jullie hebben vakantie dus lekker een biertje in de hotelbar is nog niet zo verkeerd!!

  Zou niets voor mij zijn al die vieze luchtjes door elkaar!!

 12. Wembam says:

  Klote van al die regen.
  Hopelijk wordt het snel beter.

  In ieder geval ziet het eten er super uit

 13. Patrick says:

  Bleeeergh word hier zelf al chagrijnig van al die regen graag morgen een zonnig verhaal voor het slapen gaan. Fijne dag mannen!.

 14. Maurice says:

  Jammer van het weer, maar geniet wel he

 15. Ghorrit says:

  de onderkant van een eierkoek, dat komt mij bekend voor! 😉

 16. Beumert says:

  Ik had eigenlijk wel een scene uit “singing in the rain” verwacht.
  Hoe smaakt het lokale bier?
  Ik zie een foto met op de hals van de fles iets van “classic” staan. Moet volgens mijn goed zijn :).
  En hoe cool is dat, binnen roken!
  Die taxi’s chauffeurs zijn volgens mij niet dom, maar voeren volgens mij het welbekende spel “de dropping” uit.

  Proost heren en ik zie natuurlijk weer uit naar de volgende blog.

 17. Ben & Loes says:

  ik gun jullie nu alleen nog maar zon zon zon
  en die fantastische foto’s vooral de verboden foto’s
  willen zeker niet herkend worden.
  en dan die ouwehoer van een kok maar het eten zag er pico bello uit

You must be logged in to post a comment.