Dubai – dag 2

Geplaatst op vrijdag 18 september 2015 door Marcel
Posted from Dubai, Dubai, United Arab Emirates.

Vandaag zijn we naar de Dubai Mall gegaan, het grootste winkelcentrum ter wereld. Er zijn hier 1200 winkels en het winkelcentrum is maar liefst een half miljoen vierkante meter groot. In het winkelcentrum is tevens het grootste aquarium ter wereld!

Europese auto’s zijn hier volgens mij heel goedkoop, want dat is het enige wat je hier in grote getale rond ziet rijden 🙂

In het winkelcentrum is het heerlijk koel, als je binnenkomt door de dubbele schuifdeur wordt eerst de warme lucht weggezogen alvorens de tweede deur opengaat. De ene dure winkel na de andere, allemaal naast elkaar verdeeld over 3 verdiepingen.

Dit is dus het grootste aquarium ter wereld! 10 Miljoen liter zeewater met duizenden vissen waaronder 300 haaien.

En je kan er nog doorheen lopen ook, tegen betaling uiteraard 🙂 Heel erg mooi!

Je kan ook duiken in het aquarium, met 300 haaien om je heen hebben wij ervoor gekozen om dat niet te doen 🙂

Nu nog tegen het raam geplakt, over een week in een sushi-bar in Tokyo!

Na dit indrukwekkende aquatische spektakel gaan we verder het winkelcentrum in. Ons idee is om helemaal bovenaan te beginnen en dan helemaal rond te lopen alvorens we een verdieping naar beneden gaan.

Maar eerst even lunchen, onze eerste fastfood lunch van deze vakantie!

Het lijkt wel donderdag bij de BK in Veenendaal!

Altijd even de speelgoedwinkel in! Hoe gaaf is deze C3PO dan?

Het is echt niet normaal hoe groot het hier is, we zijn nu al 3 uur aan het rondlopen en zijn nog steeds op de derde verdieping.

Om maar aan te geven hoe groot het is, er is zelfs een indoor schaatsbaan in het winkelcentrum. En nee niet in een aparte ruimte of zaal, maar gewoon tussen de winkels in.

Echt alles kan hier 🙂

Vergeet de 85″ Sony die we hadden gezien in Tokyo bij de Sony Tower. Dit is de nieuwe standaard, 105″ plezier! Ik ben er zelf even naast gaan staan om aan te geven hoe groot deze televisie wel niet is.

Hulk smash!

Er is ook een kids-zone in het winkelcentrum. Eens even een kijkje nemen…

Dit is ontzettende groot, indoor glijbanen, een achtbaan, zo’n piratenschip-achtig ding. Spelcomputers, draaimolens, caroussels, schiettenten… echt je kan het zo gek niet verzinnen of het is hier.

Oh ja, er is ook een botsauto baan! Je ziet hier bijna geen ouders rondlopen, die hebben hun kinderen hier naar binnen geslingerd en zijn zelf rustig aan het winkelen.

Inmiddels is het 17:30 uur, we hebben nu een dikke vijf uur rondgelopen hier en hebben nu pas de 3e verdieping helemaal rondgelopen. Eigenlijk kwamen we hier vanochtend aan om de Burj Khalifa te bezoeken, het hoogste gebouw ter wereld. Dus dan moeten we hier nog maar een keer naartoe om de rest ook te bekijken 🙂

Eenmaal terug bij het hotel gaan we in het overdekte atrium aan de bar zitten voor wat koude kledders.

Dan zit het er nu alweer bijna op voor wat dit hotel betreft, morgen om 12:00 uur gaan we naar het Four Seasons hotel op Jumeirah Beach. Dat laatste schijnt het South Beach van Dubai te zijn. Een lange boulevard waar de duurste auto’s op en neer rijden om gezien te worden.

Vanavond zijn we in het Duitse restaurant in het hotel gaan eten, het Hofbräuhaus. De schlager hits vliegen je hier om de oren, de bediening loopt in traditionele lederhosen en de literpullen bier vloeien rijkelijk.

De kwaliteit van het eten is minder, maar dat maakt niet uit want de literpullen doen alles goed smaken!

Mijn Jägerschnitzel ziet eruit alsof de kok hem vlak daarvoor op de grond heeft laten vallen en vervolgens alles heeft opgeveegd met stoffer en blik en op het bord heeft gekwakt. Maar goed, een nieuwe literpul erbij en ik vind het prima!

Wederom een topdag! Leuke en vooral mooie dingen gezien, literpullen bier en schnitzel!

Morgen dus vanuit een ander hotel, fijne avond allemaal en een prettig weekend 🙂


12 Reacties op “Dubai – dag 2”

 1. Sanne & Danny says:

  He mannen, dat ziet er weer goed uit allemaal. He bart die c3po is wel leuk voor de nieuwe kamer van onze kleine flip ?. Jezus wat een winkelcentrum zeg. Kun je na gaan wat een energie dat kost om een schaatsbaan te hebben in dubai………met 40 graden plus buiten. Ben benieuwd naar de mooie fotos morgen van de boulevard en al dat moois. Marcel je had gelijk hoor jagerschnitzels in oostenrijk of duitsland zien er heel anders uit hahaha. Veel plezier en we kijken weer uit naar jullie post morgen

 2. Wilma says:

  Indrukwekkend zeg, echt niet normaal. Marcel je kunt t allemaal mooi verwoorden, ik heb er vandaag weer hartelijk om gelachen, vooral om jullie laatste culinaire uitspatting.

 3. Marc Houtsma says:

  Kick! Echt kick!

 4. JeeBee says:

  Wat bizar is deze dag ziet er veel belovend uit voor de komende dagen.
  Nog een tip van mijn baas als jullie toren gaan bezoeken doe dat dan net voor het gaat schemeren blijkt bizar mooi te zijn.

 5. Wembam says:

  Wow dat is gaaf zeg. Laat dit winkelcentrum maar niet aan de dames zien want die zijn dan wel een dag of 10 zoet denk ik. Wel gaaf om te zien en dat aquarium gaaf hoor!
  Wachten weer af wat jullir morgen weer gaan beleven.

  Have fun!!

 6. Kim says:

  Kijk dit is een blog wat we gewend waren. Na 2 dagen hebben jullie het al meer naar je zin dan in dat hele Tokyo.
  Wat een geweldig winkelcentrum. Daar zou ik ook wel een weekje in kunnen vertoeven. Kids inderdaad in de speeltuin en wij shoppen. Heerlijk.

 7. BeumerT says:

  Schitterend! Het ene is nog mooier dan de andere. Ja de BK donderdag begin ik al aardig te missen.

 8. Manon says:

  Wat een winkelcentrum en dat aquarium geweldig! En wie zie je weer foto’s maken een Japanse vrouw tja thuis mag het niet 😉

  Ben heel benieuwd naar de boulevard en het hoogste gebouw en ben blij te lezen dat jullie het het in Dubai naar jullie zin hebben!

  Have fun!

 9. Jessica says:

  WoW wat een mega shopping centrum!! Schitterend zeg! Echt cool die indoor schaatsbaan! Lekker over de top!!!

  Veel plezier mannen.

 10. Ben & Loes says:

  Wat een gigantisch winkelcentrum
  en dan dat aquarium prachtig een heel verschil met Japan
  maar ja het zijn wel twee verschillende landen.
  kijk uit naar de volgende post groetjes mannen.

 11. Den-man says:

  Kicke zeg! Dat aqaurium alleen al, jeetje zeg. The sky is the limit!!

  Jullie gaan deze week genieten heren!!

 12. Ghorrit says:

  mooi hoor, goed om te zien dat jullie de donderdag BK-dag-traditie in ere houden!

You must be logged in to post a comment.