Tokyo (Minato) – dag 5

Geplaatst op vrijdag 11 september 2015 door Marcel
Posted from Minato, Tokyo, Japan.

Eindelijk de zon! Vanochtend deden we de gordijnen open en zowaar is het zonnig! Eindelijk, de korte broek kan uit de koffer! Het weerbericht voor morgen ziet er ook goed uit, zondag wordt het helaas weer wat minder en staat er regen op het programma. Maar dat zien we dan wel weer, eerst vandaag lekker van het zonnetje genieten.

Vandaag gingen we naar het Keizerlijk paleis in Chiyoda. We besloten om eerst de wandeltrip rondom het hele paleis te doen, een flinke wandeling van 8 km. Jawel, geen geintje, 8 km wandelen.

Het is windstil vandaag en super benauwd. Alle regen die nog in de grond zit verdampt nu door de zon en het is echt niet te harden. De koperen ploert staat bovenaan de hemel, het is 29 graden en een luchtvochtigheid van 75%. Onze shirts zijn doorweekt, maar we wandelen gewoon lekker door!

De wandeling duurt voort, 8 km doe je blijkbaar niet eventjes. Waarschijnlijk hebben we het iets onderschat, 8 km op een hete en zonnige dag!

In de zinderende hitte lopen we inmiddels op de automatische piloot. Gedurende het hele traject is er geen winkel te bekennen die drankjes verkoopt. Wel zijn er om de 1000 meter of zo gratis drinkfonteintjes waar lauw water uit komt wat naar chloor smaakt.

Het einde van deze lange wandeling is in zicht!

Wie deze figuur precies is weten we niet, er stond geen bordje met een naam. Wij hebben het beeld in ieder geval omgedoopt naar “Collega van Weel” 🙂

De 8 lange kilometers zijn voorbij, we hebben rond het het hele terrein gelopen. Echter in ons enthousiasme hebben we helemaal niet op de website gekeken wat de openingstijden waren van het paleis. Op vrijdagen is het blijkbaar dicht 🙁

Nu moeten we morgen weer!

Ietwat teleurgesteld gaan we eerst onbijten. Het is inmiddels 14:00 uur, we zijn zo goed als uitgedroogd en hebben nog niets gegeten de hele dag. Een Japanse dame blanche! Net zoals de Japanners zelf, een beetje saai…

Vlakbij het hotel zit een restaurantje wat al de hele week vol zit als we er langs lopen. Devi Fusion, een Indiaas restaurant in het centrum van Tokyo.

Er zat vandaag helemaal niemand! 🙁 Maar we hadden onze zinnen gezet op Indiaas dus we zijn gewoon gaan zitten. Zat niet voor niets de hele week al vol natuurlijk.

Het was echt fantastisch! Hier gaan we zeker nog een keer heen een dezer dagen. Het liep trouwens alsnog vol halverwege de avond.

Morgen dus weer terug naar het paleis, daarna zien we wel. Het is weekend morgen dus rustig aan, voor ons is het ook vakantie 🙂

Nog even wat drankjes nuttigen in de bar en dan lekker slapen! We zijn redelijk gesloopt van het vele geloop van vandaag in de hitte.

Fijn weekend iedereen, tot morgen!


13 Reacties op “Tokyo (Minato) – dag 5”

 1. Danny says:

  He mannen, eindelijk mooi weer voor jullie. Leuk die ijsjes in een bierglas lijkt het wel. Mooie wandeling vooral die grote bonzaibomen?. Succes morgen in het paleis hopelijk is het de warme wandeling van vandaag waard. Veel plezier nog en niet te veel sake drinken

 2. Janneke says:

  Kijk eindelijk mooi weer!! Het is ook nooit goed voor ons Nederlanders he… maar de plaatjes zien er in ieder geval een stuk gezelliger uit!! Het eten zag er ook weer goed uit… welterusten en voor morgen weer have fun!!

 3. Jan-Hein says:

  Wat een heerlijk reisverslag , je zou het vaker moeten doen!

 4. Maurice says:

  Zo dat is wel een aardige kluif die wandeling , nu maar hopen dat je geen buikgriep van die fonteintjes krijgt . Geniet morgen maar van het weer voordat het weer over is !
  Ontspan en geniet ervan ??

 5. Jessica says:

  Zitten wel weer mooie foto’s tussen. Eten zag er ook top uit mannen. Ach hebben jullie die 8 km (tering wat lang) maar gehad. Ben heel benieuwd of het morgen druk is in het paleis.

  Veel plezier!

 6. Manon says:

  Eindelijkkkk de zon, foto’s zien er gelijk een stuk gezelliger uit. En sportief hoor 8 km lopen, jammer alleen dat het paleis dicht was maar ach je moet wat hebben om naar uit te kijken 😉

  Veel plezier morgen, deze dame gaat nu naar Valkenburg!

 7. Wilma says:

  8 km, jongens dat is nog lang geen vierdaagse. Haha nou ik moet er niet aan denken met die benauwdheid. Mooie plaatjes. Waarom ontbijten jullie nooit? Kun je die 8 km misschien beter aan.
  In het paleis zal het morgen wel weer verboden zijn te fotograferen, dus ik ben benieuwd.

 8. Tamara says:

  Fijn dat het zo mooi weer. Wat een wandeling zeg! Ales lekker strak!
  Geniet maar lekker van het mooie weer?

 9. Kim says:

  Eindelijk het zonnetje!! Heerlijk hoor. Ziet er gelijk een stuk gezelliger uit. Geniet er nog maar lekker van. Wij zijn onderweg naar Valkenburg!!

 10. anneke says:

  Hallo mannen eindelijk mooi weer gelukkig maar en 8 km is wel top
  Om te lopen met dat weer daar worden heel sterk van
  Dus heerlijk gegeten en een bier dat maakt de dag weer goed
  Welterusten mannen.

 11. Den-man says:

  Eindelijk het welverdiende mooie weer en de daarbij behorende mooie fotos zoals wij gewend zijn van jullie!!

  Grappig dat die dame blanche in een Trippel Karmeliet glas zit, Jappanners net als jullie verwend fan van bier? 😉

  Balen zeg als je 8 km gelopen hebt en er dan achter komen dat op vrijdag het paleis gesloten is voor bezoek.

  Heren enjoy it to the max zoals wij van jullie verslagen!!

 12. Theo en Ellen says:

  Hebben samen op de bank deze vijf dagen terug gekeken met een glimlach. Wat een petweer hadden jullie maar dag vijf maakte alles weer goed. En die 8 kilometer ?
  Als we alle eetfoto’s zien hebben jullie die er op die dag wel weer afgelopen.
  Hopen voor jullie dat het nu wel aardig droog blijft zodat je nog kunt doen wat jullie van plan waren. En zonnen, dat komt vast goed in Dubai.
  Geniet er nog van jongens.

 13. Ben & Loes says:

  Na de regen komt de welverdiende zon
  wat een schitterende foto’s weer en het eten geweldig.
  wat een teleurstelling eerst 8 km lopen in de hitte en dan nog voor niets ook
  morgen weer gezond op slaap lekker

You must be logged in to post a comment.