Dubai – dag 3

Geplaatst op zaterdag 19 september 2015 door Marcel

Oh wat gaat het weer hard nu qua dagen, vanmiddag om 12:00 uur zijn we alweer vertrokken bij het JW Marriott en zijn in de taxi gestapt naar hotel nummer 2 (van de 3) van ons verblijf in Dubai, het Four Seasons op Jumeirah Beach.

Onze kamer is nog niet klaar als we er zijn, dus we lopen alvast een rondje door het hotel. Het hotel ligt aan het strand, vlakbij de opgespoten wereld.

De kamer is nog steeds niet klaar, dus we gaan even lunchen in restaurant Sea Fu op het strand van het hotel. Brocolli met kip, we eten heus wel vitaminen hoor hier!

Om 14:00 uur is onze kamer klaar, het hotel is overigens echt groot, we moeten een doolhof van lange gangen door om bij onze kamer te komen.

Maar dan ben je er, en dan is alles toch maar weer de moeite waard…

En dit is de walk-in fridge…

Joehoe!

We hebben ook een balkon, denk niet dat we er heel veel zullen zitten want het is 45 graden buiten 🙂

Uitzicht op de Burj Khalifa!

Eenmaal gesetteld, koffers uitgepakt etc, lopen we nog even naar het strand van het hotel. Het is echt te heet om op het strand te liggen zoals je hier kunt zien. Het is zinderend heet!

Het einde van de middag nadert alweer, we pakken nog even een taxi naar de Dubai Mall, lekker afkoelen daarbinnen en een beetje winkels kijken. Verder willen we ook nog de Dubai Fontein zien.

Hier zie je de Burj Kalifa, gezien vanuit de taxi.

In het winkelcentrum lopen we langs een juwelenzaak, ik wilde toch even een foto maken hiervan. Zo’n grote juwelenzaak hebben wij nog nooit gezien.

Hoe vind je dit dan? Dit zijn papieren vlinders, duizenden draadjes hangen van het dak naar beneden vol met vlinders.

Hier staat de echte 2003 F1 wagen van Schumacher!

Even een klein snackje tussendoor, met de hand gemaakt chocolade ijs en voor Bart een “Jos brinkie”. Lekkah.

We lopen verder naar buiten, naar de Dubai Fontein. Vanaf het plateau heb je uitzicht op het meer waar de fonteinen zijn gemaakt met op de achtergrond Burj Khalifa. Zoals ik gisteren al had geschreven is deze wolkenkrabber meer dan 800 meter hoog. Dus het is onmogelijk om met een iPhone het gebouw in zijn volle glorie erop te zetten. Ik heb een panorama foto gemaakt, en dan verticaal genomen. De enige manier om het gebouw in zijn geheel te fotograferen, maar het effect van de hoogte is hiermee wel verloren gegaan.

Klik hier voor een filmpje wat ik gemaakt heb. krijg je misschien een iets beter beeld van hoe hoog deze joekeloris wel niet is 🙂 Ik heb geen idee of het goed te zien is, het filmpje is redelijk groot geworden (100 mb) dus ik denk dat je een redelijk snelle verbinding nodig hebt om het vloeiend te kunnen bekijken.

De Dubai Fontein is afgelast door de organisatie zelf, geen idee waarom. Dus we gaan maandag terug om 18:00 uur als we ook de Burj Khalifa ingaan naar de bovenste verdieping. Dat kon helaas niet eerder, je moet kaartjes kopen en maandag is er pas weer plek.

We lopen nog even door de supermarkt om wat pilsjes te kopen voor vanavond op het balkon. Er staat genoeg, we laden de winkelwagen vol! Dan zien we ineens dat het allemaal alcoholvrij is, ze verkopen dus geen alcohol in Dubai in de supermarkten. De enige plek waar je alcohol kunt kopen is op het vliegveld of in de hotels. Bummer 🙁

We gaan terug naar het hotel, inmiddels is het al tijd voor het avondeten. Naast het hotel zit restaurant Jean-Georges.

We dachten dat we ietwat aan de late kant waren, inmiddels is het al 20:00 uur. Maar we zijn de eerste 🙂 Anderhalf uur later als wij weggaan stroomt het helemaal vol, blijkbaar eet men hier wat later dan wij gewend zijn.

Een wag-yu cheeseburger, echt smikkelen niet normaal meer!

Na het eten gaan we nog even naar het dakterras van het hotel. De Mercury Lounge met uitzicht op de stad.

Proost!

Het is nu bijna 22:00 uur, het is nog steeds 35 graden. We nemen 1 biertje die door de warmte binnen 3 minuten warm was en gaan nog even op het balkon zitten van onze kamer. Heerlijk relaxed, radio’tje aan en een flesje Spa Blauw 🙂

Voor morgen hebben we nog geen plannen, wellicht lassen we een rustdagje in 🙂 Dat hebben we deze vakantie nog niet echt gehad sowieso. Dus…

Fijn weekend allemaal, tot morgen maar weer!


11 Reacties op “Dubai – dag 3”

 1. Wilma says:

  T ziet er werkelijk allemaal schitterend uit. Wat het eten vandaag was was mij niet helemaal duidelijk, was vast lekker.
  Morgen maar lekker relaxen, wel jammer dat t zo heet is dat jullie niet op dat mooie strand kunnen liggen.
  Tot morgen.

 2. Debbie says:

  Wat een geweldige dag! Alles even mooi en lekker! Filmpje idd groot, maar redelijk te zien. Lijkt me spannend om bovenin die joekeloris te staan.. Zooo hoog! Wat een tegenvaller dat bier, zullen ze wel vaker zien dat toeristen hun wagen weer uitladen haha.. Geniet van jullie rustdag..

 3. Arjan Bot says:

  Prachtig hotel zeg! En wat een mooi uitzicht vanaf het dakterras! Blijf genieten!

 4. anneke says:

  Hallo het is weer een top hotel het uitzicht op het dakterras
  Super daar smaakt het biertje nog lekker .jammer dat het zo heet is
  Beter zo dan regen het eten ziet er heerlijk uit .nog heel veel plezier
  En de gr aan de kamelen.

 5. Manon says:

  Hi mannen, ook dit hotel ziet er super uit en wat een uitzicht! Filmpje was redelijk goed te zien, ben benieuwd maandag als jullie daar heen zijn geweest.

  Wel raar Spa blauw drinken ipv haha bierrr, had jullie gezichten wel willen zien, geen alcholohol? Hihi

  Nou nu lekker een relax dag onder de parasol en lekker veel zwemmen.

 6. Ben & Loes says:

  ziet er allemaal weer geweldig uit en die juwelier wat groot
  het eten weer toppie prachtig hotel eigenlijk alles wat jullie doen is geweldig’
  ook voor jullie slaap lekker en fijn weekeind

 7. Den-man says:

  Ziet er weer super uit heren. Als ik de mooie hotels en dat heelijke eten zie denk ik gelijk weer aan Amerika. Het uitzicht van jullie kamer is ook niet verkeerd en wat is die toren is hoog zeg!

  Geniet van jullie relax dag vandaag.

 8. Jessica says:

  Zoals Bart op de app al tegen mij zei: het is niet koud:)

  Ziet er prima uit mannen!! Lekker rustig aan vandaag. Heel indrukwekkend die 800 meter hoge wolkenkrabber.

  Veel plezier en geniet ervan.

 9. Bram says:

  Ziet er weer top uit gasten! Heerlijk die honderden alcoholvrije pintekes!!
  Geniet van jullie chilldag morgen!

  Gr

 10. Emmy Molhoek says:

  Wat een onwijs mooi luxe hotel. En zo te zien is het eten prima, trouwens netjes opgemaakt op de borden. Tja morgen maar wat later richting restaurant, uurtje of tien uur. Een rust dag is niet verkeerd, misschien even op een bed aan het strand. Ben benieuwd naar de foto’s vanaf de Burj Khalifa.
  Veel plezier

 11. Ghorrit says:

  wow, mooiste hotel van de vakantie tot nu toe?
  geniet van de rustdag

You must be logged in to post a comment.