Tokyo (Minato) – dag 4

Geplaatst op donderdag 10 september 2015 door Marcel
Posted from Minato, Tokyo, Japan.

Hé wat een verassing! We stonden op met, jawel, regen! Dag 4 op rij dat het regent, we zijn er nu een beetje klaar mee. De dingen die we in de planning hadden staan hebben we allemaal nog niet kunnen doen omdat we niet urenlang door de plensbuien willen lopen.

Maar het ziet er op dit moment goed uit! vanmiddag om 17:00 uur hield het ineens op met regenen, het is nu 23:30 uur en het regent nog steeds niet. Ook het weerbericht geeft aan dat het weleens droog zou kunnen zijn morgen. Zaterdag verwachten ze weer wat regen, en dan zondag weer droog. Maar eerst zien dan geloven, de Japanse “KNMI” schijnt heel erg slecht te zijn begrepen we van wat locals. De tyfoon die was aangekondigd eergisteren is ook niet gekomen.

Trouwens een leuk feitje over Tokyo, het is hier in september om 18:00 uur al donker buiten en om 05:00 uur ‘s- ochtends is het al licht. Leuk hé, dat wilden jullie allemaal vast altijd al weten 🙂

Maar goed, onze dag van vandaag. Omdat het wederom (lees: nog steeds) regende gingen we weer naar Shibuya, niet naar dat drukke kruispunt maar naar het winkel- en uitgaanscentrum. Helaas was slechts een (klein) gedeelte overdekt dus het gros van de dag hebben we alsnog met onze paraplu’s in de regen gelopen.

De taxi heeft ons afgezet bij de Ralph Lauren winkel in Shibuya. Was helaas totaal niet interessant, de prijzen hier voor polo’s, T-shirts en overhemden liggen aanzienlijk hoger dan in Amerika en zelfs hoger dan Nederland. Dus we hebben niets gekocht 🙁

Was wel een hele sjieke toko, even een foto van de directeur gemaakt. Er kwam direct een Japanse ibbel naar me toe dat ik absoluut geen foto’s mocht maken binnen. Het is echt niet normaal hoe vaak ik dat de afgelopen dagen te horen heb gekregen, je mag hier werkelijk (bijna) nergens foto’s maken. Waar de Japanse tourist normaliter in kolonne achter elkaar op straat loopt, gewapend met Japanse vlaggetje en fotocamera, mag je in het land zelf bijna nergens foto’s maken. Heel erg raar…

Maar ja, ik heb hem dus wel gemaakt, Yakuza-Bart staat er goed op 🙂

De plu’tjes gaan weer open, we gaan verder. Het regent weer snoeihard 🙁 Omdat we er niet van uitgingen enkele dagen geleden dat het zo lang zou regenen hebben we ieniemienie paraplu’s gekocht. Deze zijn zo klein dat je eigenlijk alleen je hoofd droog houdt. Je schouders, rug en benen worden gewoon vol geraakt door de regen. Dus na enkele minuten zijn we wederom doorweekt.

We lopen een groot overdekt gebeuren in. Paar mooie winkels zitten er, maar 90% is (Japanse) troep. We lopen even de Dolce & Gabbana winkel in, er hangt daar een felgroene bontjas. Uiteraard mogen we geen foto’s maken binnen en Bart mag hem ook niet aan. Aan de jas hangt een prijskaartje van 1.850,000 JPY. Omgerekend een kleine € 14.000,00. Hij is fantastisch, Bart wil hem echter niet kopen. Helaas, daar gaat zijn carrière als geisha-eindbaas.

Inmiddels is het 12:30 uur. Tijd voor de lunch! We duiken weer een Japans hutje in.

Ziet er lekker uit toch? Nou dat was het niet! Een bak lauw overgeefsel met zacht gekookte eieren. Echt het goorste wat we ooit gegeten hebben. De hut liep vol met Japanners en ze namen allemaal hetzelfde. Om deze vreselijke smaak te wissen zijn we de Lindt winkel ingelopen en hebben een aantal choco-ballen naar binnen gewerkt.

Verdrietig van deze slechte lunch klappen we onze kleine paraplu’tjes weer open en gaan de regen weer in.

Eindelijk een leuke winkel!

Wat hier tevens ook goed geregeld is, bij elke winkel staat als het regent iemand bij de voordeur die plastic zakjes geeft als je binnenkomt om je paraplu in te doen. Dus geen natte vloeren hier in Tokyo, iedereen loopt keurig met een zakje om zijn/haar paraplu.

Niet zo heel druk, sowieso zie je hier weinig iPhone’s onder de mensen. Ze hebben hier ook veel onbekende merken (voor ons dan) voor mobiele telefoons. Model koelkast (lekker groot dus, openklap dingen) zie je hier heel veel!

We lopen weer verder het centrum in, het lijkt hier een klein beetje op New York qua straten. Lang en druk.

Crocodile Derks!

Vanavond hebben we wederom lekker gesmikkeld bij Teppan-Yaki Restaurant Panic. De chef is onze vriend, die zorgt ervoor dat er direct nieuwe glazen bier staan als er nog een klein slokje in zit 🙂 Dit was niet de laatste keer dat we hier geweest zijn, het is 10 minuten lopen van het hotel vandaan en nog goedkoop ook. Staat trouwens op plek 43 van de 7000+ restaurants hier in Tokyo op TripAdvisor!

Het enige nadeel van dit restaurant is dat je gelijk kunt douchen als je in het hotel bent, de vetdampen van de plaat zitten in je haren, je kleding en diep in je poriën. Echt alles meurt naar het vet! Maar het is wel heel erg lekker 🙂 Dus we schakelen de wasserette service van het hotel weer in om de spijkerbroeken te wassen.

Maar goed, het is dus eindelijk droog. Morgen kunnen we eindelijk leuke dingen ondernemen. Aan de overkant van ons hotel is de Izumi Garden. Een in Japanse stijl aangelegde tuin, dat zal ongetwijfeld wat mooie kiekjes opleveren! En we gaan naar het Keizerlijk paleis, het Edo Kasteel. Daar zijn ook de Keizerlijke tuinen en dat schijnt verschrikkelijk mooi te zijn. Dus morgen de korte broeken aan, en wandelen maar! 🙂

Het is nu 23:30 uur hier, wij gaan slapen. Morgen een drukke en intensieve dag!

Bedankt voor het lezen allemaal en tot morgen!

Groeten,

Marcel en Bart


15 Reacties op “Tokyo (Minato) – dag 4”

 1. Ghorrit says:

  Hopen op beter weer mannen

 2. Ellen says:

  Leuk om jullie, weliswaar regenachtige, bezigheden weer mee te lezen! Op naar morgen dan, hopelijk idd droog! Have fun en slaap lekker, mannen!

 3. Den-man says:

  Gaat wel een beetje vervelen die regen, balen hoor. Ik sanl niet waarom jullie je niet te buiten zin gegaan in de RL winkel. Jullie motto is toch altijd als het duur is moet het wel heel goed zijn 😉
  Heeft Batrt San die mooie hoed og gekocht? stond hem geweldig.

  Gisteren is de nieuwe Iphone uitgekomen dus wie weet komen jullie wel met een nieuwe 6S Plus thuis???

  Mata ashitane!!

 4. Soepie says:

  Inderdaad maar hopen dat het morgen droog is en dat we leuke plaatjes mogen zien.
  Idd wel raar dat die Japanners alles op de foto moeten zetten, maar dat je daar dus nergens een foto van mag maken….

 5. Manon says:

  Snap nu waarom juist die Japanners van alles foto’s maken, wat thuis niet mag dat doe je buitenshuis 😉

  Maar wat triest zeg die regen, dat ben je nu onderhand ook wel zat en dat heb je tenslotte in Nederland ook! Hoop echt dat de weervoorspelling nu wel klopt en dat het beter weer word en dat jullie de dingen kunnen gaan doen waar jullie voor naar Japan zijn gegaan!

  Veel plezier in de tuinen!

 6. wembam says:

  jeej morgen een dag zonder regen.

  Hopelijk kunnen jullie genieten van een lekker zonnetje, mooie tuinen en heerlijk eten.

  veel plezier

 7. Wilma says:

  Beetje triest al die regen, wij hadden zowaar mooi weer vandaag. En dan ook nog zo’n lunch. S avonds zag het eten er heel wat beter uit.
  Morgen vast droog en ?☀️. Benieuwd naar zonnige foto’s

 8. Albert van wessel says:

  Jullie hebben mazel gehad de tuphoon is aan Tokyo op 30 km voorbij gegaan er zijn ruim 10.000 mensen geëvacueerd en op sommige plekken is het leger ingezet
  Maar wel k….. Dat jullie die rot regen constant hebben ik zou er ook ziek van zijn.
  Er is trouwens een iBood pakketje voor Marcel aangekomen?

 9. Jessica says:

  Japan was uitgebreid op het nieuws. Er is nog nooit zoveel water gevallen vlak ten noorden van Tokyo en veel mensen zijn geëvacueerd.

  Mannen morgen goed weer en mooie dingen zien. Enjoy en gewoon foto’s blijven maken Marrrcel, jij bent minimaal 2 koppen groter dan die Japanners!!

 10. Marie-José en Hans says:

  Jammerrrrr van het weer, maar we gaan er vanuit na regen komt zonneschijn☀️☀️. Veel plezier morgen en hoop op zonnige kiekjes. Leuke hoed Bart?

 11. Debbie says:

  God, wat worden jullie op de proef gesteld met het weer!! Wat ontzettend sneu.. Gezien ze zo slecht zijn in het voorspellen van het weerbericht, hoop ik wel dat het ECHT droog is morgen! We duimen allemaal voor jullie en ook een beetje voor onszelf, zodat wij ook wat anders kunnen zien! ? veel plezier morgen! ☀️

 12. Emmy Molhoek says:

  Heb je al laarzen gekocht? In het acht uur journaal hebben we kunnen zien met hoeveel wateroverlast Japan op dit moment te kampen heeft.
  Hoop dat jullie geen last krijgen van de slechte lunch.
  Veel plezier morgen, met zon en alsjeblieft geen regen meer.

 13. Marieke says:

  Ha Mars en Bart,

  Blijf het apart vinden Tokyo. Een hele andere wereld zeg.
  Maar wel super gaaf dat jullie dat meemaken.
  Regen of geen regen, je zal er maar geweest zijn.
  Morgen droog en dan weer lekker op pad en dan lekker sightseeing!
  Benieuwd weer naar de verhalen en foto’s.
  Veel plezier! Wij gaan met de meiden op meidenweekend, hebben we ook heel
  veel zin an! Wij gaan sightseeingen in Valkenburg jeuuuuuhhhh.

  Yoi ichinichi o

  Liefs, Miep

 14. Sabine says:

  Hi mars en Bart,

  Gaaf weer hoor om jullie verhalen te lezen en lijkt me waanzinnig daar.
  Echt balen van de regen maar hopelijk wordt het beter. Geniet ervan mannen!!

  Xxx
  Sabine

 15. Ben & Loes says:

  na regen komt eindelijk dan toch de zon
  kunnen jullie ook buiten leuke dingen doen
  ben benieuwd naar die mooie Japanse tuinen
  jammer van die jas dat Bart hem niet aan mocht dus ook geen foto.
  het eten was weer top

You must be logged in to post a comment.