Dubai – dag 5

Geplaatst op maandag 21 september 2015 door Marcel
Posted from Dubai, Dubai, United Arab Emirates.

Dag 5 in Dubai, dag 5 in de zinderende hitte ๐Ÿ™‚ Het is nu al wel aftellen geblazen, morgenochtend gaan we weg uit het Four Seasons hotel en dan gaan we naar ons laatste hotel alvorens we naar huis gaan. We sluiten af in het Le Royal Meridien.

Vanochtend zijn we eerst naar het Jumeirah Beach Hotel gegaan om vanuit daar het Burj Al Arab hotel te aanschouwen. Het enige 7 sterren hotel van de wereld.

Op het strand vlakbij Burj Al Arab zit een restaurant, daar hebben we een heerlijke sandwich naar binnen gewerkt.

Geen verkeerd uitzicht dacht ik zo als je een broodje naar binnen werkt ๐Ÿ™‚

Je mag hier niet naar binnen als je geen gast bent, dit was het dichtste bij wat we konden komen.

Toen we uitgekeken waren, duurde niet zo heel lang, zijn we naar de Mall of the Emirates gegaan. Niet voor de winkels, die hebben we nu al genoeg gezien, maar om te kijken of we een glimp op konden vangen van Ski Dubai.

Dit is trouwens Bart zijn nieuwe favoriete merk! Kan er niet meer over kwijt nu ๐Ÿ˜‰

Helaas kan je niet zo heel veel zien, de ramen die er zijn zijn grotendeels beslagen en er staan honderden mensen voor te koekeloeren, gros van de mensjes hier heeft nog nooit sneeuw gezien in het echt natuurlijk ๐Ÿ™‚

Buiten 45 graden, binnen -3. Denk alleen dat er hier niemand zenuwachtig van wordt als Eneco de jaarafrekening stuurt ๐Ÿ™‚

Na dit ware spektakel zijn we terug gegaan naar het hotel, even bij het zwembad chillen. Om 17:00 uur moesten we bij de Burj Khalifa zijn waar we kaartjes voor hadden gereserveerd om naar boven te gaan.

Stond weer eens een leuk auto’tje voor de deur van de Dubai Mall…

De wachtrij om naar boven te gaan was enorm, we hebben zeker 45 minuten in de rij gestaan. Voor ons en achter ons huilende kinderen, we stonden daar heerlijk! 45 Minuten lang… HEERLIJK!

In de lift naar de 124e verdieping.

De 124e verdieping brengt je tot 450 meter hoog. Je kan het niet zien op de foto maar het gebouw gaat dus nog eens 400 meter verder omhoog, maar om daar te komen heb je andere kaartjes nodig. Kaartjes waar een mongolenprijs aan vasthangt.

Sjah, wat zal ik zeggen hierover. Het uitzicht is werkelijk waanzinnig… Een foto zegt meer dan duizend woorden zeggen ze weleens, dat klopt.

Het wordt vroeg donker hier, wij waren om 18:00 uur boven en om 18:30 uur is de zon volledig weg. Tijd om te eten! Beneden in het winkelcentrum zit een Five Guys restaurant, in Amerika zagen we deze hut op elke hoek van de straat maar we hadden er nog nooit gegeten. Toch maar eens proberen dan.

Dit was de vetste cheeseburger die we ooit hebben gegeten. Hij was wel lekker hoor, maar het vet droop er echt uit bij elke hap. Onze handen glommen van het vet, de tafel was รฉรฉn grote vetpot van de druppels die eruit komen. Dus we hebben al die jaren in Amerika niks gemist, dat hebben we hiervan geleerd.

Aan de overkant van Five Guys zit een Italiaanse ijssalon, aangezien ik gisteren geen ijsje heb gehad heb ik nu maar een lekkere grote genomen. Gecombineerd met de cheeseburger heb ik voor vandaag wel weer de calorieรซn grens ruim overschreden ๐Ÿ™‚

Buiten bij de Burj Khalifa zijn de fonteinen van Dubai. Deze waren zaterdag afgelast, vanavond stonden we weer braaf te wachten en na een half uur werd er omgeroepen dat de show wederom is afgelast.

Nu hingen de laatste dagen alle vlaggen halfstok in Dubai, blijkt dat de zoon van de eindbaas van Dubai het loodje heeft gelegd. Heeft waarschijnlijk een cheeseburger teveel gegeten bij Five Guys. Maar goed, Dubai is in staat van rouw, de vlaggen hangen dus halfstok en feestelijke gelegenheden zijn afgelast. En blijkbaar valt de fontein onder een dergelijke gelegenheid. Nou jammer dan, we hebben in Las Vegas die Bellagio joekel wel 100x gezien, dus we gaan niet meer terug nu voor wat omhoog spuitend water ๐Ÿ™‚

Al met al een redelijke drukke dag weer geweest, morgen rond het middaguur gaan we dus naar het laatste hotel van onze vakantie. Nu nog even een drankje op de kamer/balkon en dan is het weer klaar voor vandaag.

Bedankt voor het lezen maar weer, tot morgen!


11 Reacties op “Dubai – dag 5”

 1. Albert says:

  Bart komt toch niet terug met een geruit dasje / jasje

 2. Arjan Bot says:

  Ziet er weer gaaf uit hoor!

 3. wembam says:

  wow, had je geen hoogtevrees in die lift.
  En dan te bedenken dat het nog 2x zo hoog kan.
  Geniet nog maar lekker van de laatste daagjes want ze zijn zo om

 4. Wilma says:

  Mooie dag weer. Een 7 sterren hotel, bijzonder, jammer dat jullie niet even naar binnen konden, ook wel logisch. Moet je ook geen hoogtevrees hebben , wat een hoogte dat gebouw. Morgen weer een nieuw hotel en dan gaat het opschieten, nog maar even lekker relaxen.
  Tot morgen.

 5. Manon says:

  Wat een uitzicht, echt super gaaf! Had best eff willen skiรซn daar, lijkt mij een hele rare gewaarwording skiรซn en daarna de 45 graden in!
  En wat een luxe dure bakken rijden daar zeg, die zie je bij ons in de lease niet hoor ๐Ÿ˜‰

  Morgen jullie laatste hotel en alweer de laatste dagen, wat gaat de tijd snel. Geniet er nog even lekker van!

 6. Janneke says:

  Het einde is weer in zicht… Nog maar even genieten die paar dagen! Wat een uitzicht zeg, echt prachtig!! Jammer van de fonteinenshow mja jullie hebben wel spectaculairdere dingen meegemaakt;) welterusten en fijne dag weer morgen

 7. Den-man says:

  Gaaf hotel alleen jammer dat er bv niet kan lunchen.

  Maareh vertel Bart aan de Burberry of een vriendinnetje? ?
  Mooie auto, Aventador toch?
  Echt super gaaf uitzicht en jammer dat de kaartjes voor de resterende 400 mtr zo duur zijn.

  Veel sucses bij het volgende hotel morgen. Ik heb wat plaatjes gezien maar ziet er weer super uit.

 8. Marieke says:

  Ha Mannen, wat een geweldig uitzicht zeg!
  Toch wel het wachten waard. Jammer van die laatste 400 meter,
  maar ja, dit was ook hoog zat.
  Morgen ander hotel en dan zit het er weer bijna op.
  Veel plezier morgen!

 9. Emmy Molhoek says:

  Wat is het daar luxe, schitterend zwembad, puike bediening, wel een beetje aan de warme kant maar de meloenstokjes doen wonderen.
  En dan de foto’s van Burj Khalifa, wat een hoogte en een onvoorstelbaar mooi uitzicht. Veel plezier, neem een borrel in het koele hotel en geniet van de laatste dag. Op naar de volgende bestemming.

 10. Jessica says:

  wowww wat een uitzicht! Erg spectaculair. En die jankende kinderen hoor je op een begeven moment toch niet meer?? haha of wel??

  Die indoor skibaan blijft toch raar met 45 graden buiten!

  Geniet van de laatste dagen mannen!

 11. Ben & Loes says:

  Wat een uitzicht 125ste verdieping je moet ook geen hoogtevrees hebben
  en dan die vette hamburger veel bier drinken maar om het vet weg te spoelen.
  Het einde van de vakantie is in zicht genieten nog maar.
  voor straks slaap lekker oogjes toe

You must be logged in to post a comment.