Dubai – dag 4

Geplaatst op zondag 20 september 2015 door Marcel
Posted from Dubai, Dubai, United Arab Emirates.

Zoals gisteren reeds gezegd hebben we vandaag helemaal niks gedaan. Heerlijk! Lekker uitgeslapen tot 11:00 uur, toen de zwembroek aan en lekker bij het zwembad gelegen.

Voor jullie wellicht minder leuk, weinig verhalen en foto’s, maar wij hebben tenslotte ook vakantie 🙂

Het zwembad bij het hotel is werkelijk adembenemend. Heerlijke overdekte cabana’s, zeer comfortabele ligstoelen en extra services zoals het poetsen van je zonnebril, gratis ijskoude flesjes water de hele dag en om het uur een bevroren handdoekje om jezelf mee te koelen,

Vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur was dit ons uitzicht 🙂

Maar oh oh oh, wat is het toch zinderend heet hier. Om 12:00 uur ‘s- middags was het al 41 graden.

Met deze temperaturen is het zwemmen, half uurtje op het ligbed, zwemmen, half uurtje op het ligbed, zwemmen, etc. etc.. En jawel, ook ik smeer mezelf hier in! Heb dat een paar dagen geleden in het andere hotel bij het zwembad niet gedaan en dat heb ik moet bekopen met een minder fijne rode gloed over mijn normaliter o zo zachte perzikhuidje.

Als lunch hebben we een Chicken “Shawarma” genomen zoals het hier heet. Wat een smikkelpartij!

Oh ja, was ik vergeten te zeggen. Je krijgt hier ook bevroren meloenbolletjes op een stokje, echt een aanrader!

Geen zorgen, we drinken niet echt dat uilenzeik genaamd Corona hé! Check de rode ster 🙂

Om 17:00 uur waren we er klaar mee, lekker naar de kamer waar het een strakke 22 graden is. Deze kamer heeft echt de beste airco ooit. Omdat mijn optische muisje het niet zo lekker deed op de witte glazen tafel heb ik van het hotel een mooie muismat te leen gehad. Ik vind hem echt briljant, denk dat ik deze maar in mijn tas douw…

Nog even het laatste stukje F1 kijken…

Drankje op het balkon, en dan hoppakee lekker eten!

We zijn gaan eten bij Nusr-Et, vlak naast het hotel. Een Turks restaurant.

Het eten was fantastisch, we begonnen met de verse tonijn salade.

Gevolgd door lamsfilet van de gril, was echt supermals.

Maar de bediening was echt slecht. Wat een dwazen zijn dat, spreken bijna geen Engels waardoor je dus alles 10x moet herhalen en ook zelf zijn bon moet nakijken wat hij heeft opgeschreven. Als we dat niet hadden gedaan hadden we dus te weinig en ander eten gekregen dan we besteld hadden.

Na het hoofdgerecht vroeg ik naar de dessertkaart, lekker ijsje gaat er altijd wel in toch, dus die kerel geeft een begrijpende knik en geeft aan dat hij er zo aankomt. Na 10 minuten wachten gaf ik hem maar even een knikje terug, ik bedoel, hoe moeilijk is het om een dessertkaart te geven. Vervolgens komt er een andere Turk aanzetten met een schaal volgestouwd met baklava. Nou als ik ergens niet van hou is het wel van baklava, wat een zoete troep is dat zeg.

Ik weer de discussie aan met die Turk dat ik nog niks heb besteld en eerst de dessertkaart wil zien. Schijnt dat ze geen dessertkaart hebben en slechts 1 dessert serveren in die hut. Baklava! Dus ik met ferme toon tegen die kerel dat je niet zomaar wat neer kan zetten zonder dat het besteld is, en ik hoef die rotte Baklava niet. Nou, nog geen 10 seconden later hadden we de rekening, of we die wilde betalen en weg konden gaan. Uiteraard netjes betaald hoor, en gelijk wegwezen daar. Wat een dwazen zeg, domme Turk!

Maar goed, we zitten nu lekker op het balkon met een Spa’tje blauw weer 🙂 Het is nog steeds 38 graden, ik ga zo wel even een rondje in het hotel maken op zoek naar een ijsje. Zonder toetje heb ik namelijk niet gegeten!

Morgen overdag hebben we nog geen plannen, komt goed, de stad is groot en er valt ongetwijfeld wat te zien. Morgenavond gaan we naar Burj Khalifa, dus dat worden mooie kiekjes. Daarna gaan we een 2e poging wagen om de Dubai fonteinen te zien die het gisteren niet deden. Dat is naast de Burj Khalifa dus met een beetje mazzel 2 vliegen in 1 klap.

Tot morgen maar weer!


9 Reacties op “Dubai – dag 4”

 1. Danny & Sanne says:

  Heerlijk dagje mannen had er graag naast gelegen. Jammer van klote bediening maar dat lammetje zag er “water in de mond” smakelijk uit. Veel plezier morgen en geniet van het fantastische uitzicht op jullie balkon

 2. Den-man says:

  Lekker hoor een relax dagje aan de pool. Wie houdt er nu niet van zon, zwembad, koude doekjes en biertjes met een jasje aan.

  Eten zag er top uit alleen jammer van dessert, al hou ik zelf wel van baklava.

  Ben benieuwd naar morgen!!

 3. Kim says:

  Dit ziet er fantastisch uit! Mooi zwembad, heerlijke lunch en dan neem je die turk maar op de koop toe. Ben benieuwd of het ijsje nog is gelukt of dat een kouwe kledder is geworden. Genietse nog.

 4. Wembam says:

  Marcel,

  Je weet toch dat je nooit bij een turk moet gaan eten.
  Stommert!

  Geniet morgen van het uitzicht!

 5. Wilma says:

  Lekker rustig dagje. Eten zag er wel top uit. Heel jammer van het toetje, ik hou ook niet van baklava. Veel plezier morgen, benieuwd naar de ongetwijfeld mooie plaatjes.

 6. Manon says:

  Mijn ideale vakantie! Lekker liggen op een bedje drankje erbij, eff zwemmen en daarna lekker eten en ach ik hou sowieso niet van toetjes dus was voor mij geen probleem geweest 😉

  Veel plezier vandaag en benieuwd naar de mooie kiekjes!

 7. Marieke says:

  Heerlijk z’on dagje chillen bij de pool!
  Ziet er weer erg mooi uit. Eten zag er ook goed uit ondanks het slechte eind.
  Slaap lekker en ben benieuwd naar morgen.

 8. Cocosnoothuidje says:

  Zo lekker hoor dat chillen bij het zwembad , veel plezier morgen .

 9. Ben & Loes says:

  Hebben jullie verdiend een dagje rust
  het eten zag er weer heerlijk uit.
  Is het nog gelukt het ijsje in het Hotel
  fijne dag morgen.

You must be logged in to post a comment.